Taxatie in Bussum

Je kunt om verschillende redenen een taxatierapport van een huis nodig hebben. Bijvoorbeeld voor een hypotheekaanvraag, een financiering voor het verbouwen van je woning of wanneer je een andere rente overweegt op je huidige hypotheek. Ook bij erfenissen, echtscheidingen, fiscale kwesties en second opinions kan het nodig zijn om een taxatie te laten uitvoeren. Omdat er verschillende redenen zijn om een taxatie aan te vragen, adviseren wij een (telefonisch) kennismakingsgesprek in te plannen. Zo krijgen wij een beeld bij wat de bedoeling is en kunnen we daar direct op anticiperen. Wel zo handig.

Bij een taxatie wordt de waarde van je woning nauwkeurig bepaald, dit is dus anders dan een waardebepaling van je huis door een makelaar. Onze erkende Register Taxateurs (RT's) bepalen de werkelijke waarde van de woning. Na de taxatie ontvang je een erkend NWWI gevalideerd taxatierapport dat voldoet aan de laatste kwaliteitseisen en wordt geaccepteerd door vrijwel alle banken.

Taxateur Bussum inschakelen

1. Kennismaken
Wil je kennismaken met ons? Klik dan op onderstaande button om een telefonische kennismaking in te plannen. We bespreken wat we zoal voor jou kunnen betekenen en geven je een offerte.

2. Taxeren
Mogen wij jouw huis taxeren? Dan bellen wij graag voor het maken van een afspraak. Vervolgens komt er een taxateur langs om de waarde van jouw huis te bepalen. Wij beschikken over drie gekwalificeerde Register Taxateurs en daarom kunnen wij altijd snel leveren!

3. Taxatierapport
De taxatie wordt uitgewerkt in een uitgebreid taxatierapport, deze wordt (digitaal) naar je verstuurd. Je kunt het rapport direct inzien en naar je hypotheekverstrekker doorsturen.

Meteen een afspraak maken?

Bel of mail met één van onze drie taxateurs

Jeroen, Marc en Joost zijn alle drie Register Makelaar Taxateur. Wil je een taxatie van je huis? Zij weten alles van het Gooi en zorgen voor een gevalideerd en betrouwbaar taxatierapport.

Veelgestelde vragen

Per 1 oktober 2021 zijn taxatierapporten een stuk uitgebreider geworden. Dit heeft er vooral mee te maken omdat er een uitgebreide bouwkundige opnamestaat aan toe is gevoegd. Iedere taxateur heeft hier dus ook een bijscholingstraject voor moeten volgen en opnieuw examen moeten doen. Wij zorgen er in ieder geval voor dat je een scherpe prijs krijgt en nooit teveel betaald.

Nee, bij een bouwkundige keuring wordt de bouwkundige staat van het huis gekeurd door een bouwkundige. Bij een taxatie wordt alleen de actuele waarde van het huis bepaald door een taxateur. De taxateur heeft wel een signaalfunctie als er sprake is van overduidelijke bouwkundige gebreken.

Jazeker! Geldverstrekkers eisen dat een taxatierapport wordt opgesteld door een taxateur die plaatselijk goed ingevoerd is en die binnen een bepaalde straal van hun vestigingsplaats mogen taxeren. Onze taxateurs taxeren nooit buiten een straal van 20 kilometer.

Houd er rekening mee, wanneer je een taxatierapport nodig hebt voor een hypotheekaanvraag, dat het opmaken van een taxatierapport ongeveer een week duurt.

Afspraak maken?

Meijberg Makelaars & Taxateurs
Gijsbrecht van Amstelstraat 31
1213 CH Hilversum

Back to top